BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent is, meg nőtt is az ipari termelés

2013 augusztusában – előzetes adatok alapján – az ipari termelés 1,4 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A munkanaphatástól megtisztított ipari index ugyanakkor 0,9 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest.

A termelés az év első nyolc hónapjában 0,8 százalékkal alacsonyabb volt, mint az előző év azonos időszakában.

Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari termelési index augusztusban 0,7 százalékkal nőtt a KSH szerint.

"A következő hónapokban elsősorban a járműgyártás adhat további lendületet az ipari termelésnek, mivel az Audi autógyára fokozatosan futhat fel az év hátralevő részében" – vélekedett Suppan Gergely. A TakarékBank közgazdásza szerint "a kilátásokra nézve bíztató, hogy az európai és a német konjunktúramutatók a kilábalás irányába mutatnak, így a külső kereslet élénkülése várható".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.