BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fél éve esik a német gazdasági hangulat indexe

Hatodik hónapja csökken a német ZEW Intézet gazdasági hangulat indexe Németországban, októberben 21 hónapos mélypontra süllyedt.

Októberben -7,2 pontra esett a német gazdasági hangulat index a szeptemberei -4,2 pontról. Az adat rossz azonban pozitívumként értékelhető, hogy az elemzők által várt -8,0 pont alatt maradt az index.

Az index április óta folyamatosan csökken, az intézet elemzése szerint a negatív hangulat hátterében az Egyesült Államok és az eurózóna növekedési kilátásaival kapcsolatos pesszimizmus állhat.

A jelenlegi helyzet értékelése azonban tovább javult Németországban, az alindex értéke a szeptemberi 12,7 pontról 72,6 pontra emelkedett.

A ZEW intézet a német gazdaság meghatározó szereplőinek hat hónapra előretekintő várakozásai alapján képezi konjunktúra mutatóját.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.