BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hír érkezett Németországból

A várakozásokat meghaladó mértékben nőtt és több havi csúcsra emelkedett augusztusban a német feldolgozóipari és szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index - közölte csütörtökön a londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet.

Az előzetes adatok szerint augusztusban a német összetett beszerzésimenedzser-index (BMI) 53,4 pontra, héthavi csúcsra emelkedett az előző havi 52,1 pontról.

Augusztusban a német feldolgozóipari BMI 52,0 pontra, 25 havi csúcspontra emelkedett az előző havi 50,7 pontról az elemzők által várt 51,1 pont helyett.

A német szolgáltatóipari BMI augusztusi előzetes értéke 52,4 pontra, hathavi csúcsra emelkedett az előző havi 51,3 pontról, szemben az elemzők által várt 51,7 ponttal.

Az BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.