BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Katasztrofális" - Görögország nem vészeli át a nyarat?

Német kormányzati források szerint Görögország nem vészeli át a nyarat hiteleinek átstrukturálása nélkül.

A Reuters berlini informátorokra hivatkozva ír arról, hogy a német kormányzat úgy látja: az eddigi cáfolatok ellenére Görögországnak újra kell tárgyalnia hiteleit. Mindez, tovább a Portugáliával kapcsolatos bizonytalanságok, valamint a finn euroszkeptikusok előretörése ismét az adósságválsággal kapcsolatos félelmekkel töltötte el a piacot.

Andrew Lynch, a Schroders alapkezelője úgy látja, ebben a helyzetben, akár több országa is az eurózóna elhagyása mellett dönthet, mivel nem tudja elviselni azt a "pénzügyi kényszerzubbonyt, amit a közösség jelent".

A görög kormány ma is teljesen kizártnak nevezte az adósság átütemezését, ugyanakkor 2013-ra az ország GDP-jének 160 százalékát teszi majd ki a hitel.

A Financial Times blogjának szerzője úgy látja, hogy a finn euroszkeptikusok előretörése, a görög és a portugál válság, valamint a bevándorlási feszültségek egyaránt azt mutatják, hogy az Európai Unió működését aláásó problémák lassan felszínre kerülnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.