BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két éve nem volt ilyen kevés elbocsátás az USA-ban

A mai adatok szerint decemberen 2007 óta nem látott mélységbe csökkent a bejelentett elbocsátások száma.

A múlt hónapban 45 097 fő elbocsátását jelentették be az amerikai cégek, utoljára 2007 utolsó hónapjában alakult ilyen kedvezően a mutató. Az előző évhez képest 73 százalékkal kevesebben veszítették el munkájukat az Egyesült Államokban.

A 2009-es év negatív rekordot jelentett az elbocsátások szempontjából, a munkáltatók 2002 óta nem látott mennyiségű, 1 288 030 állás megszűnéséről számoltak be.

A mérést végző Challenger, Gray & Christmas Reutersnek nyilatkozó szakértője szerint kettős képet mutatott 2009. az első félévben a munkaerőpiac megszenvedte az ingatlanpiaci válságot és az ipar, valamint a banki szektor gyengélkedését. Az év második felében azután fordulat következett be, 2010-et pedig bizakodással kezdheti az amerikai munkaerőpiac.

A jó hírre szüksége is van a piacoknak, mivel az AP tudósítása szerint kora délután a legfontosabb európai indexek mindegyike lefelé indult. Az újévet jó hangulatban kezdték a befektetők, de tegnap rányomta bélyegét a kereskedésre a rossz képet mutató amerikai ingatlanpiaci adat. A parkettek hangulatát befolyásolja, hogy a londoni tőzsdén az elemzők szerint a rendkívüli hóhelyzet miatt visszafogott forgalom várható. Emellett aggodalmat okozott az EKB tisztségviselőjének mai bejelentése is, miszerint az EU nem menti meg Görögországot.

Reuters - AP - Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.