BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leállt az eurózóna növekedése

Az Eurostat ma közölt adatai szerint 2009 utolsó negyedévében a korábbi gyenge növekedés helyett stagnált a közös európai valutát használó országok gazdasága.

Az Eurostat korábban 0,1 százalékos gazdasági növekedéssel kalkulált az elmúlt év utolsó negyedévében, mostanra azonban 0,0 százalékra módosított az adatot – jelenti az AFP.

2009 harmadik negyedévében a növekedés még 0,4 százalékot tett ki. 2008 utolsó negyedévéhez viszonyítva a tavalyi év utolsó részében 2,2 százalékkal csökkent az euróövezet GDP-je.

Az export a korábban mért 2,9 százalékhoz képest 2009 utolsó negyedében csak 1,9 százalékkal növekedett, miközben az import 1,3 százalékkal növekedett (az előző adat 2,9 százalékos emelkedést mutatott). A befektetések mértéke 1,3 százalékkal csökkent, miután a harmadik negyedévben 0,9 százalékos mínuszt mutatott fel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.