BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lesújtó hír jött az Egyesült Államokból

Váratlanul április óta nem látott szintre ugrott a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban - jelentette be az illetékes minisztérium.

A vártnál kevesebb új munkahelyet hozott létre a versenyszféra az Egyesült Államokban novemberben. A munkanélküliségi ráta így 9,8 százalékra ugrott, ami több mint 15 millió munkakeresőt jelent. Októberben a munkanélküliségi ráta 9,6 százalék volt. A novemberi ráta április óta a legmagasabb havi értéket mutatja.

Novemberben 50 ezer új munkahelyet hozott létre a versenyszféra, ami jelentősen elmarad a várt 153 ezertől. Októberben 160 ezer új munkahelyet hozott létre a szféra. Az állami foglalkoztatottak száma 11 ezer fővel csökkent.

A jelentés rámutatott, hogy a munkanélküliek 41,9 százaléka azaz mintegy 6,3 millió ember több mint hat hónapja volt munka nélkül novemberben.

A hír nem csak a vártnál rosszabb adatok miatt lehet lesújtó a piacokra nézve, de az elemzők az amerikai gazdaságot hajtó fogyasztások visszaesését jelezheti előre. A fogyasztásokra nézve rossz hír lehet, hogy a héten a szenátus elfogadott egy törvény javaslatot, mely megszüntetné 2 millió hosszú távú munkanélküli ellátását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.