BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Londoni elemzők: az év utolsó ülésén is kamatot vághat az MNB

Valószínűleg újabb kamatcsökkentést jelent be idei utolsó, jövő heti ülésén az MNB monetáris tanácsa, de utána már lassulhat az enyhítési ciklus üteme - jósolták csütörtöki előrejelzéseikben londoni elemzők. Egyes citybeli vélemények szerint a külső kockázati környezet romlása esetén az sem kizárható, hogy az MNB jövőre kamatemelésre kényszerül.

A Morgan Stanley globális befektetési bankcsoport londoni részlegének felzárkózó piacokra szakosodott elemzői úgy látják, az éves összevetésű átlagos infláció az idei negyedik negyedévben 5,5 százalék lesz, 0,4 százalékponttal alacsonyabb az MNB legutóbbi inflációs jelentésében szereplő prognózisnál.

A ház kimutatása szerint emellett - forintban számolva - a nyersolaj határidős árfolyamgörbéje is mintegy 4 százalékkal alacsonyabb ívet mutat a jelenleg érvényes MNB-előrejelzéshez képest.

A Morgan Stanley londoni elemzői szerint mindezek alapján úgy vélik, ha a szeptemberi inflációs jelentés nem volt akadálya az akkori csökkentésnek, a jövő heti új prognózis sem lesz az.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.