BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már az iparnak sem megy

Az ipari termelés havi alapon stagnál az euróövezetben és az EU-27-ben is. Éves alapon csak Görögországban csökkent a szektor teljesítménye, 8,5 százalékot.

Az ipari termelés növekedése júliusban havi alapon az eurózónában és az Európai Unióban is Egy év alatt, szezonálisan kiigazítva az ipari termelés 7,1 százalékkal növekedett az eurózónában és 6,8 százalékkal az EU-27-ben.

Az egyes tagállamokban az ipari termelés alakulása széles sávban mozog, valahol stabil növekedésben, máshol erős lejtőn volt a szektor.

Júliusban havi alapon, Észtországban 5,2 százalékkal, Írországban 3,2 százalékkal és Svédországban 2,6 százalékkal növekedett az ipari termelés. A Legnagyobb csökkenést Franciaországban 3,6 százalékot, Görögországban 2,5 százalékot és Szlovéniában 2 százalékot mértek.

Éves összehasonlításban Görögország nagy visszaesést szenvedett el, 8,5 százalékot. A többi országban nem csökkent az ipar teljesítménye éves alapon. A leggyorsabban Észtországban, 24,5 százalékkal és Lettországban 17,9 százalékkal bővült az ipar. A leglassabban Spanyolországban (0,5 százalék), Dániában (0,9 százalék) és Portugáliában (1 százalék) nőtt a szektor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.