BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett a hét legfontosabb adata

Az Egyesült Államok gazdasága 162 000 új munkahelyet teremtett, és a munkanélküliségi ráta 7,4 százalékra csökkent – közölte a Munkaügyi Minisztérium. A 7,4 százalékos munkanélküliség 2008 decembere óta a legjobb adat. Igaz, a kedvező számok mögött részben az húzódik meg, hogy sokan kiestek a munkaerőpiacról, így többen feladhatták a keresést, vagy nyugdíjba vonulhattak.

Közgazdászok arra számítottak, hogy az Egyesült Államokban júliusban 180 000 új munkahely keletkezik, vagyis az adat kisebb negatív meglepetést jelent, ám a munkanélküliségi ráta csökkenése kedvező,

A munkaügyi tárca ezzel párhuzamosan felfelé módosította a májusi ás a júniusi új, mezőgazdaságon kívüli munkahelyek számát, ennek tükrében pedig a munkanélküliség ráta csökkenése különösen érdekes.

Júniusban 188 000 új munkahely keletkezett az előzetesen becsült 195 000 helyett, májusban pedig 176 000-rel bővül a foglalkoztatottak száma, vagyis a revízió során a munkaügyi tárca 19 ezerrel lefelé módosította az adatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.