BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Optimista német növekedési kilátások

A Bundesbank német központi bank módosított a német gazdaság növekedésére vonatkozó előrejelzését, a második negyedéves rekordnövekedési adatot követően.

Az év végére 3 százalék körüli növekedést vár az új előrejelzés szerint a központi bank, optimizmusát alapozva a második negyedéves rekord méretű 2,2 százalékos bruttó nemzeti össztermék (GDP) növekedésre, a csökkenő munkanélküliségre.  A szerdán közzétett foglalkoztatottsági adatok az újraegyesítés óta a második legjobb negyedévet produkálták 40,3 millió fő foglalkoztatottal.

A bank korábbi előrejelzése még csupán 1,9 százalékos GDP bővülésre számított az idei év során. Szakértői vélemények szerint ilyen gazdasági teljesítmény mellett a német költségvetés hiánya 5 százalék alatt marad, jövőre pedig kisebb erőfeszítésekkel ugyan, de teljesíthető a 4 százalék alatti hiány.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.