BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pénzügyi tranzakciós adót akar a német kormány

A német kormány növekedésösztönző és foglalkoztatás-bővítő intézkedéseket javasol a június végi uniós csúcson, és kezdeményezi a pénzügyi tranzakciók megadóztatását a német kormány ellenzéki pártokkal kötött csütörtöki megállapodása szerint.

A tranzakciós adó és a gazdaságösztönző intézkedések melletti kiállásért cserébe az ellenzéki szociáldemokraták (SPD) és Zöldek támogatják a fiskális paktumról és az állandó euróövezeti válságkezelő rendszerről (ESM) szóló szerződés parlamenti ratifikációját.

A megállapodás szerint a Merkel-kormány a június 28-án kezdődő uniós csúcson egyebek között támogatja majd az Európai Beruházási Bank (EIB) alaptőkéjének emelését, és javasolja, hogy az Európai Szociális Alap (ESF) forrásaiból indítsanak programokat a fiatalkori munkanélküliség visszaszorítására.

A pénzügyi tranzakciós adót az úgynevezett megerősített együttműködés intézménye révén, vagyis legkevesebb 9 tagország összefogásával javasolja majd bevezetésre Berlin.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.