BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Portugália: nem kell mentőcsomag! Megszavazták a megszorítást

Portugália megszavazta a megszorításokat: csökkentik a kiadásokat és emelik az adókat. 2014-re a maastrichti 3 százalék alá került a GDP arányos hiány - állítja a kormány.

A portugál parlament megszavazta a megszorítások költségvetését – értesült a BBC. A lap kiemeli: két nappal azután szavazták meg a büdzsét, hogy országos sztrájk volt Portugáliában.

Portugália elutasította ez eurózóna országainak és az EKB-nak a „javaslatát”, mely szerint az országnak nemzetközi segítséget kell kérnie.

A megszorítások 3 milliárd eurós kiadáscsökkentésről és 1,5 milliárd eurós adóemelésről szólnak az előzőleg elfogadott megszorításokon túl. Portugália költségvetési hiánya9,3 százalékon alakult 2009-ben, és 3 százalék alá szorítaná 2014-re.

Ebben az évben 7,3 százalékos lehet a büdzsé hiánya a GDP százalékában, jövőre 4,6 százalékra csökkenti a kormány – írja a Reuters.

Írország nehéz helyzetben

Brüsszeli források szerint vasárnapra várható megállapodás arról az Írországot segítő európai uniós pénzügyi támogatásról, amelyről jelenleg folyik az egyeztetés Dublin, az EU és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) között.

Hivatalosan nem erősítették meg, de a kulisszák mögött terjesztett információk szerint vasárnap az EU-tagországok pénzügyminiszterei is távkonferenciát tartanak, és jóváhagyják a programot.

Korábban kiszivárgott információk szerint 85 milliárd eurós nemzetközi támogatásról tárgyalnak a bankágazat segítése miatt pénzügyi gondokkal küzdő Írország javára

Hivatalosan nem erősítették meg, de a kulisszák mögött terjesztett információk szerint vasárnap az EU-tagországok pénzügyminiszterei is távkonferenciát tartanak, és jóváhagyják a programot.

Korábban kiszivárgott információk szerint 85 milliárd eurós nemzetközi támogatásról tárgyalnak a bankágazat segítése miatt pénzügyi gondokkal küzdő Írország javára -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.