BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Remek hírek Európából

Az európai gazdasággal kapcsolatban több pozitív hír is javította ma a befektetők hangulatát.

Németország ma bejelentette: a korábbi 5,5 százalékról 4,5 százalékra mérsékli az idei költségvetési hiányra vonatkozó előrejelzését. Európa legnagyobb gazdasága egyúttal jelezte: 2012-ben már az uniós stabilitási paktum által meghatározott 3 százalékos hiányszintet is teljesítik – jelenti az AP.

Ezzel párhuzamosan az adóssághelyzetével aggodalmakat keltő Spanyolország csaknem 3 milliárd euró értékben adott el 15 éves lejáratú államkötvényeket, ez az UniCredit elemzője szerint azt jelenti, hogy továbbra is jelentős az étvágy a spanyol állampapírok iránt.

Végezetül pedig a szlovák kormány jelezte: a korábbi húzódozása ellenére kész elfogadni a bajba jutott európai államok megsegítését célzó, 750 milliárd eurós segélycsomagot, amelyből Pozsonynak 4,37 milliárd eurót kell megfizetnie.

Részben ennek, valamint a Fed mai, borúlátó elemzésének tudható be, hogy az euró kéthavi csúcsra emelkedett a dollárral szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.