BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb jó adat Németországból

Egy éve először nőtt idén a második negyedévben a foglalkoztatottak száma éves alapon Németországban, a Statisztikai Hivatal (Destatis) közleménye szerint.

Mintegy 0,2 százalékkal, 72 ezer fővel többen 40,3 millióan álltak foglalkoztatásban a második negyed év végén. Németország újraegyesítése óta a 40,3 millió fős foglalkoztatottsági adat a második legjobb negyedéves adat, a foglalkoztatottsági rekordot a 2008-as negyedik negyedévi 40,7 milliós érték tartja.

A foglalkoztatás alakulása szektorok szerinti bontásban nem mutat egységes képet. A termelő- és feldolgozóipari szektorban csökken az alkalmazottak száma, míg a szolgáltatóipari szektorban bővül.

A második negyedévben a szezonális hatáson túl a javuló gazdasági környezetnek és az építőipar kiesett termelésének pótlása miatt a megszokottnál nagyobb mértékben emelkedett a foglalkoztatás az előző negyedévhez képest.

 

Wallstreet Online - Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.