BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Váratlan jó hír az eurózónából

Az eurózóna gazdasági klímája meglepő javulást mutatott júniusban, miután az elemzők a májusi romló tendencia folytatódását várták.

Az gazdasági klímát jellemző index 98,7-re emelkedett a májusban mért 98,4-hez képest. Az eredmény kellemes meglepetést okozott az elemzőknek akkor azt várták, hogy a mutató 98,1-re romlik.

Ami a részmutatókat illeti: a fogyasztói bizalom -18-ról -17-re javult, a szolgáltatók hangulata pedig 3-ról 4-re emelkedett. Mid az ipari, mind a kereskedelmi szektor hangulata változatlanul, -6 ponton áll, az építőiparban viszont romlott a helyzet, -28-ról -30-ra esett vissza a mutató – jelenti az RTT News.

A Capital Economics elemzője, Jennifer McKeown úgy látja, hogy a friss elemzés némi megnyugvást jelent a piac számára, ugyanakkor azt jelzi, hogy a gazdasági helyzet javulása egyelőre visszafogott. Az IHS Global Insight vezetője, Howard Archer is úgy látja: pozitív eredmény, hogy az eurózóna gazdasági klímája nem szenvedte meg még jobban a dél-európai országok adósságválságát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.