BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Intel: Megalapozatlan a rekord nagyságú bírság

A világ legnagyobb chipgyártója a bíróság számára benyújtott dokumentumokban azt állítja, hogy aránytalan és megalapozatlan az 1,06 milliárd eurós bírság, amelyet monopolhelyzettel való visszaélés miatt szabott ki a cégre az Európai Unió illetékes hatósága.

Az Intel arra kéri az Európai Unió illetékes bíróságát, hogy vonja vissza az ellene hozott 1,06 milliárd eurós büntetést. A chipgyártó azt állítja, hogy az Európai Bizottság nem mutatott fel elegendő bizonyítékot arra vonatkozólag, hogy az Intel ki akarta szorítani a piacról kisebb riválisát, az AMD-t – írja a New York Times.

Az Európai Unió rekord nagyságú bírságot szabott ki az Intelre és felszólította, hogy hagyjon fel törvénytelen piacszerzési gyakorlatával.

Az ítélet szerint a világ legnagyobb chipgyártója azért fizetett az Acernek, a Dellnek, a HP-nek, a Lenovónak és az NEC-nek, hogy a gyártók kizárólag, illetve elsősorban Intel eszközöket vásároljanak. Az Intel emellett azért is fizetett a cégeknek, hogy azok ne forgalmazzák vagy lassítsák az AMD chippel szerelt számítógépek forgalmazását.

Az Intel álláspontja szerint az EU vizsgálata során nem vette figyelembe, hogy az általa nyújtott kedvezmények valóban közvetlenül hatottak-e az európai fogyasztókra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.