BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elsodorta a jég a kompot, rajta volt az éjjeliőr

Elsodorta a jégzajlás a tiszacsegei kompot hétfő reggel, az éjjeliőr az elszabadult és a folyó közepén a jégtáblák közé szorult járművön rekedt.

Szilágyi Sándor tiszacsegei polgármester tájékoztatása szerint az egyébként Tiszacsege és Ároktő között közlekedő komp a csegei parton vesztegelt, amikor a zajló jég a vastag drótköteleket szétpattintotta, és a járművet mintegy 500 méteren át sodorta a Tiszán.

 

Ez után a komp a jégtáblák között megrekedt, a szakemberek attól tartanak, hogy egy újabb jégmozgás összeroppantja a járművet - tette hozzá a helyszínen tartózkodó polgármester.

Elmondta azt is, hogy már ott vannak a vízügy, a katasztrófavédelem és a rendőrség szakemberei, jelenleg helikoptert várnak a helyszínre, hogy azzal megpróbálják kimenteni a kompon tartózkodó férfit.

Mint azt korábban megírtuk, a jeges árvíz a hétvégén Tokajnál is pusztított. A folyón helyenként összefüggő jég van, máshol a feltorlódott jégtáblák okoznak gondot. A jég vastagsága helyenként 30-40 centiméter, de van ahol ennél is vastagabb. Az olvadó víztömeg rengeteg hulladékot is tartalmaz. A térségben több katasztrófaturista fotózza, filmezi a megrongálódott hajókat, jégtáblákat. A folyó Tiszatarján és Rakamazi szakaszán harmadfokúra növelték a készültséget.

Ma reggel szintén harmadfokúra növelte az árvízvédelmi készültséget hétfő reggel 6 órakor a Tisza bal partján Tiszafüred és Tiszakeszi között a folyón érkező zajló jég zavartalan levonulásának biztosítása érdekében a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.