BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szíriai öngyilkos merénylő robbanthatta fel magát Isztambulban

Az egyik legnépszerűbb isztambuli negyedben robbantottak, eddig tíz halálos áldozatról és tizenöt sebesültről tudni.

Több halálos áldozata van az Isztambul forgalmas negyedében történt robbanásnak, az Hagia Sophia és a Kék Mecset közvetlen közelében. Recep Tayyip Erdogan török elnök azt mondta: egy szíriai öngyilkos merénylő robbanthatta fel magát.

A Reuters legfrissebb hírei szerint legkevesebben tízen vesztették életüket, rajtuk kívül hivatalosan tizenöt sebesültről lehet tudni. A rendőrök kiürítették a területet.

A turisták által sűrűn látogatott Sultanahmet kerületében történő robbanást nem zárható ki, hogy öngyilkos merénylő okozta - közölte a BBC helyi forrásokra hivatkozva.

A német külügyminisztérium arra kérte a Törökországban lévő német turistákat, hogy kerüljék a nagy tömegeket és a forgalmas helyeket. Azt egyelőre vizsgálják, hogy vannak-e németek a sérültek vagy az áldozatok között. A norvég külügy azt jelezte: egy honfitársukat vittek kórházba.

Ha igazak az eddigi hírek és valóban terrortámadás történt, az nem az első mostanában Törökországban: tavaly októberben Ankarában egy baloldali demonstráción robbantottak, akkor közel száz ember halt meg. Sokan feltételezik, hogy azt a merényletet az Iszlám Állam követte el, a kormány viszont az akkor még tartó választási harcban a kurdokat tette felelőssé. Korábban, tavaly júliusban a szíriai határ közelében történt egy támadás, akkor harmincan haltak meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.