BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hadseregek készültségben, a civilek bunkerekben

Teljes mozgósítást rendelt el Dél-Korea kedden, miután tüzérségi párbajba keveredett északi szomszédjával.

Teljes mozgósítást rendelt el Dél-Korea kedden, miután két katona életét vesztette a Sárga-tenger partján kirobbant tüzérségi párbajban. "A hadsereget készültségbe helyeztük és a civilek az óvohelyekre vonultak a veszélyeztetett körzetekben" - mondta a dél-koreai védelmi minisztérium egy magas rangú tisztviselője a BBC-nek.

A CNN jelentése szerint a Jongpjon szigetét ért észak-koreai tüzérségi támadás során a két halálos áldozat mellett további tizenöt katona megsebesült, közülük öten súlyosabban, és dél-koreai, valamint független hírforrások szerint több civil is megsérült. A szigeten mintegy 60-80 ház megsemmisült a támadás következtében. A dél-koreai erők viszonozták a tüzet és több észak-koreai tüzérségi állást megsemmisítettek a Sárga-tenger partján. Észak-koreai áldozatokról nem érkezett megbízható értesülés.

Az ázsiai térség háborús készültsége a mélybe küldte délelőtt a piacokat, a nyugat-európai tőzsdékkel együtt a magyar értékpapírpiac is komoly veszteségeket szenvedett el.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.