BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A KDNP megdicsérte Viviane Redinget

A Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportja üdvözli Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi biztosának azon kijelentését, mely szerint az uniónak magának kell megoldani a saját problémáit, nem pedig a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF).

A kisebbik kormánypárt csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: örömükre szolgál, hogy a bankadó után ebben is követi Magyarországot Európa. Kifejtették, hogy az elmúlt kormányok alatt az IMF közreműködésével került Magyarország adósságcsapdába és saját erőből, az IMF nélkül rendezte a költségvetést.

Viviane Reding egy németországi lakossági fórumon a hét elején arról beszélt, hogy szerinte fel kellene oszlatni a nemzetközi pénzügyi trojkát, azaz az EB, az Európai Központi Bank (EKB) és az IMF uniós válságkezelési ügyekben intézményesített együttműködését. Úgy vélte, a trojka ideje lejárt.

Kifejtette, hogy az IMF-et a nemzetközi pénzügyi válság első éveiben sürgős megoldásként vonták be a válság leküzdésére tett erőfeszítésekbe. A jövőben azonban szerinte az Európai Uniónak már egyedül is képesnek kell lennie arra, hogy megoldja saját problémáit.

Olli Rehn, az unió pénzügyi biztosa a Reutersnek csütörtökön megküldött állásfoglalásában viszont azt írta: Európának szüksége van az IMF, az EKB és az EB összesített tapasztalataira az eurózóna válságának megoldásában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.