BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kormánypárt és a kormányváltók is győzelemre készülnek

Orbán Viktor hisz a folytatásban, a Fidesz–KDNP választási programja is már csak annyi: folytatjuk. A „Ha győznek, mi lesz az első intézkedésük, mit tartanak a legfontosabbnak?” kérdésre így válaszolt: „Nem egy ilyen lesz. Az unióval fennálló nagy vitáink a földtörvény és a rezsicsökkentés ügyében május táján lendületet kapnak majd. Aztán hamarosan megszületik az a bírói ítélet a devizahitelesek ügyében, ami után jogi dilemma már nem marad. Sokakat kihoztunk már eddig is a devizahitel-csapdából, de sokan bent ragadtak. Ha megvan a bírói döntés, azonnal lépni tudunk, és minden egyes családot ki fogunk segíteni a veremből. És meg kell alapítanunk azt a magyar szolgáltató vállalatot, amelyik képes lesz arra, hogy az ország minden pontján alapvető rezsiellátásokat nyújtson az embereknek, mégpedig profitszempontok nélkül.”

Az esetleges kétharmados győzelemről azt mondta: „Kétharmaddal mindez gyorsabban, gördülékenyebben és eredményesebben zajlana le. De egyszerű többséggel is menni fog.” Hozzátette végül: „Könnyen lehet, hogy a nagy győzelemhez csak néhány szavazat hiányzik majd. Ezért arra kérek mindenkit, aki rokonszenvvel figyeli a munkánkat, hogy álljanak ki mellettünk, menjenek el szavazni, és ne osszák meg a szavazatukat. Mert egységben az erő.”

Mesterházy Attila is győzelemről beszélt a Népszabadságban, mint mondta, nem aggódik az előrejelzések miatt, jobban hisz a tényeknek, mint például a salgótarjáni időközi választás eredménye, ahol győztek. Szerinte választási csalás biztosan lesz. „Ezért is fontos, hogy minél magasabb legyen a részvétel. Minél többen mennek el szavazni, annál nehezebb lesz csalásokkal befolyásolni a végeredményt.”

Azt is kifejtette, nem az a kérdés, hogy győznek-e, hanem az, hogy a Fidesz képes lesz-e elfogadni a vereséget. „Volt már ilyen, és akkor az utcai zavargásokhoz is vezetett. Éppen ezért erre a forgatókönyvre is készülünk.”
A kormányzással kapcsolatban elmondta: mindent megterveztek. „A három legfontosabb válságterületen (demokratikus, gazdasági és szociális) egészen konkrét elképzeléseink vannak, bizonyos kérdésekben már kész törvénytervezeteink, amelyeket elő tudunk venni a fiókból.” – mondta Mesterházy. Hozzátette: tagoltabb kormányzati struktúrát szeretne a mostani  csúcstárcák helyett. „A munkahelyteremtésre és a béremelésre fogunk fókuszálni elsősorban. De az első intézkedések között lesz a tandíjak eltörlése is, ugyanígy az elsők közt fogunk nekilátni a kórházi várólisták radikális csökkentésének, majd megszüntetésének.” Kormányváltó hangulat van, hát váltsuk le a kormányt – tette hozzá végül.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke kampányzárójában arról beszélt: a Jobbik kormányra kerülése esetén az első napon megkezdik az elszámoltatást, az első hónapot a megélhetési körülmények javítása tölti majd ki, az első év végére pedig látványosan javulni fog a közbiztonság.

Szél Bernadett azt mondta, csak az LMP-re leadott szavazatok viszik Magyarországot a megújulás felé és távolítják el az elmúlt huszonöt év harácsolásától, korrupciójától.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.