BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A tálibok megfenyegették Magyarországot

Egy pakisztáni lap szerint a tálibok figyelmeztették a magyar kormányt, hogy újabb áldozatokkal járhat, ha nem távoznak a magyar csapatok Afganisztánból - írja az Index.

A magyar katonanő augusztus 23-i halála után a tálibok figyelmeztették a magyar kormányt, hogy vonja ki csapatait Afganisztánból, vagy készüljön fel újabb áldozatokra, írja az Afghan Islamic Press-re (AIP) hivatkozva a The Frontier Post pakisztáni lap - számol be az Index.

A cikkre Wágner Péter, a Magyar Külügyi Intézet Közép-Ázsiával foglalkozó munkatársa hívta fel a figyelmet blogjában.

Zabibullah Mudzsahid, a tálibok egyik szóvivője a cikk szerint nem érti, hogy ha a múltban nem voltak konfliktusok az afgánok és a magyarok között, akkor miért érkeztek magyar katonák is az országba. Állítása szerint a magyaroknak semmilyen haszonnal nem jár a háború, az csak az Egyesült Államok érdeke.

A magyar katonák állomáshelyéül szolgáló Baglan tartományról azt mondta, hogy a tálibok egyre nagyobb befolyást szereznek a területen, és súlyos csapásokat terveznek az ott szolgáló külföldi erők ellen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.