BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az SZDSZ több párttal is tárgyal választási együttműködésről

Az SZDSZ több párttal, illetve szervezettel is tárgyal választási együttműködésről - tudta meg az MR1-Kossuth Rádió szabad demokrata forrásból.

Az MDF-en kívül a Tisztelet Társasága és a Kapolyi László vezette szociáldemokraták jöttek szóba. A Lehet Más a Politika a közrádió információi szerint nem merült fel lehetséges szövetségesként, bár egyes hírek erről is szóltak.

A Magyar Demokrata Fórummal akár napokon belül megállapodhat az SZDSZ, bár még vannak vitatott pontok. Az Index úgy tudja, a megállapodás lényege az lenne, hogy a szabad demokraták nem indulnának önállóan az országgyűlési választásokon, hanem az MDF listáján kapnának néhány helyet, a pártelnök Retkes Attila például a hetedik helyre esélyes.

Cserébe az őszi önkormányzati választáson az MDF nem állítana saját főpolgármester-jelöltet, hanem az SZDSZ jelöltjét támogatná. Ezt egyelőre senki nem erősítette meg.

Az atv.hu is arról számolt be, hogy az MDF és az SZDSZ hamarosan megkötheti az egyezséget a választási együttműködésről. Erről bővebben itt olvashat

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.