BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Friss felmérés: a britek többsége kilépne az EU-ból

David Cameron brit miniszterelnöknek nehéz küzdelmet kell megvívnia, mielőtt népszavazást rendezne a brit szigetországban az EU-tagságról. Ez tűnik ki abból a felmérésből, amelyet a Harris Interakctive szervezet végzett a Financial Times megbizásából, és amelynek eredményét a CNN amerikai hírtévé ismertette.

Eszerint ha holnap tartanának szavazást a brit lakosság körében, akkor minden három szavazó közül csak egy támogatná Nagy-Britannia bennmaradását az Európai Unióban, vagyis 50 százalék pártolná a kilépést, csak 33 százalék támogatná a bennmaradást és 17 százalék nem szavazna

A CNN szerint a felmérés eredménye valsózinűleg riadalmat kelt az EU-párti körökiben, mert azt sugallja, hogy Brüsszel-ellenes hangulat kezd végigsöpörni a brit közvéleményen. A Harris felmérése szerint a válaszadó brit polgároknak csak 31 százaléka hiszi azt, hogy a brit gazdaság gyengülne, ha kilépne az Európai Unióból. A Harris azt is megállapította, hogy a válaszadó brit polgárok szerint az Egyesült Királyság 15 prioritása között az Európai Unió csak a 14. helyen szerepel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.