BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány helyre tette Orbánt Kadhafi ügyében

Európa számára morális kérdés, hogy nem nézheti tétlenül Kadhafi őrjöngését. Orbán szavai ezzel szemben Kadhafi mentegetésének tűnnek a volt miniszterelnök blogbejegyzése szerint.

Gyucsány Ferenc szerint a Galamus.hu egyik írása hívta fel a figyelmet arra, hogy "Orbán Viktor a líbiai kérdésben trafált mellé. Nem kicsit, nagyot" - olvasható a blogban.

Pár napja az Európa Tanács ülését követően a miniszterelnök azt találta mondani, hogy "semmi olyannak nem kell történnie, ami háborúba sodorná Európát az arab országokkal", majd hozzátette, hogy "tartózkodni kell az olyan katonai jellegű műveletektől, amelyek azt eredményezhetik, hogy elveszítjük az arab népek bizalmát".

Gyurcsány szerint nem az a baj, hogy Orbán kisebbségben maradt a világ nagyhatalmaival szemben. Ettől akár még igaza is lehetne. De most nincs igaza és tévesen politizál. Európa számára morális kérdés, hogy nem nézheti tétlenül Kadhafi őrjöngését. Orbán szavai ezzel szemben Kadhafi mentegetésének tűnnek. Ez súlyos hiba – véli a volt miniszterelnök.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.