BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány ütközetet akar provokálni - Megáll a toll a kezében

Wéber Attila szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök nemrég közzétett tanulmányának célja, hogy még az önkormányzati választás előtt kiprovokálja az MSZP tisztújítását. Az InfoRádió Aréna című műsorában a szociológus úgy vélte, nem lesz abszolút győztese a Gyurcsány-Mesterházy szocialista hatalmi harcnak

Gyurcsány Ferenc azzal, hogy nyilvánosságra hozta az MSZP-ről szóló tanulmányát, ütközetet akart provokálni, méghozzá a minél előbbi totális tisztújítást a párton belül - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Wéber Attila, aki szerint a volt miniszterelnök kenyértörésre akarja vinni a kérdést.

A szociológus úgy véli, Gyurcsány Ferenc mindenképpen az önkormányzati választások előtt lebonyolított teljes tisztújítást akar, hangoztatva, hogy az elmúlt nyolc év kudarcában résztvevő politikusoknak - beleértve magát is - kollektíven vissza kell lépniük.

A jövővel kapcsolatban azonban megáll a toll a kezében, és ő maga is bevallja, hogy nincs cseresor az MSZP-ben - fogalmazott Wéber Attila, aki úgy látja, Gyurcsány Ferencnek nem volt érdeke és ereje ahhoz, hogy a párt tudatos nemzedékváltásra készüljön fel, és egy második-harmadik sort állítson, amely a most távozó politikusok helyére léphetne

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.