BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Halász János: A röghöz kötés ösztönző erő

Ismét szóba került a parlament tegnapi ülésén a felsőoktatás. „Képviselő úr, ön röghöz kötésről beszélt. Ami önnek rög, az nekünk a hazánk” – így válaszolt Halász János államtitkár az MSZP-s Hiller István interpellációjára. Hiller arról kérdezte: miért foglalná a kormány alaptörvénybe a hallgatói szerződést. Ez a leglátványosabb eleme az oktatási politika kudarcának – mondta a volt miniszter. Halász azzt válaszolta: a hallgatói szerződés egyedülálló lehetőség, nagy ösztönző erő, hiszen az állam fizetné a tanulást.

Szabó Imre (MSZP) a hulladékgazdálkodási törvényről interpellált. Mint mondta, a fideszes polgármesterek a központilag előírt, 4,2 százalékos szemétdíj-emelés helyett ennek többszörösével emeltek, ahol viszont megpróbálják betartani a törvényt, ott veszélyben van a szemétszállítás. Illés Zoltán államtitkár szerint idén január 1-jéig törvényesen lehetett emelni az árakat. Sós Tamás (MSZP) azt kérdezte, miért titkos 2011 óta, hogy mely felnőttképzéssel foglalkozó cégek mennyit kapnak az államtól. Czomba Sándor államtitkár azt mondta: az alapján is döntenek, hogy a cég alvállalkozókkal, vagy maga akarja megoldani a feladatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.