BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kampány újratöltve: mihez kezd a Fidesz és az MSZP?

A Fidesz arról ülésezett, hogy mikor, hol és ki kampányoljon a második fordulóig, az MSZP az LMP-vel szembeni visszalépésen gondolkodik.

A két választási forduló közötti feladatokról tárgyal a Fidesz elnöksége. A Híradó úgy tudja, hogy új plakátokat készítettek azokba a körzetekbe, ahol még nem dőlt el, hogy ki lesz az egyéni képviselő.

Sajtóértesülések szerint a fideszes politikusok, jelöltek arról tárgyalnak, mikor, hol és ki kampányoljon a második fordulóig. Elemzők szerint szerint a még függőben lévő 57 egyéni képviselői mandátumból 48-50-et kellene megszereznie a Fidesznek ahhoz, hogy kétharmados többsége legyen a parlamentben.

A választási eredményeket itt találja!

Lendvai Ildikó pártelnök tegnap arról beszélt, hogy az MSZP összefogást kér az LMP-től, mert - szerinte - így meg lehetne akadályozni, hogy a Fidesz kétharmados többséget szerezzen. A Lehet Más a Poltika szóvivője szerint nem tervezik, hogy visszaléptetik jelöltjeiket.

Az óriási bukás után a számonkérő hangok is megerősödtek az MSZP-ben: az MSZP egyetlen jelöltje sem szerzett mandátumot az első fordulóban, és sok helyen a szocialisták legnépszerűbb politikusai buktak el. Egyetlen fővárosi kerület kivételével mind az 57 nyitott kerületben a Fidesz-KDNP jelöltje vezet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.