BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Két tüntetést engedélyezett a bíróság a szakszervezeteknek

A bíróság keddi döntése szerint a szakszervezetek nem tarthatják meg a szeptember 29-től október 2-ig tervezett demonstrációjukat Budapesten a Clark Ádám tér-Lánchíd-Széchenyi tér útvonalon; október 1-jén és 2-án viszont demonstrálhatnak az előre kijelölt útvonalon.

A bíróság a Budapesti Rendőr-főkapitányság szakvéleményét elfogadva úgy foglalt állást, hogy többórás indokolatlan várakozást idézne elő a szeptember 29-től október 2-ig tervezett demonstráció, és ellehetetlenülne a szabad mozgáshoz való joga azoknak az emberek, akik nem kívánnak részt venni a tüntetésen - olvasható a Fővárosi Bíróság honlapján megjelent közleményben.

A bíróság az október 1-jén és 2-án megtartandó szakszervezeti demonstrációk esetében a Budapesti Rendőr-főkapitányság tiltó határozatát hatályon kívül helyezte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.