BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiéleződött a harc a nyugdíjasokért

Az MSZP szerint a Fidesz koldusnyugdíjat adna a negyven év szolgálati időt ledolgozó nőknek, míg az ellenzéki párt szerint a szocialisták gátlástalanul hazudnak a nyugdíjasoknak.

Költségvetési forrásból továbbra is kiegészítenék a nyugdíjkasszát, folyósítanák a nyugdíjprémiumot, folytatnák a nyugdíjkorrekciót és megtartanák a méltányossági nyugdíjemelést – ezt ígérik a nyugdíjasoknak a szocialisták.

Ha a Fidesz kerülne kormányra az MSZP szerint 40 év munka után nyugdíjba vonult nők pedig „koldusnyugdíjat” kapnának. Az MSZP szerint a legnagyobb ellenzéki párt koncepciója nyugdíjkatasztrófához vezetne.

Gátlástalan, kétségbeesett hazudozás zajlik MSZP-s oldalon a nyugdíjak ügyében, a szocialisták ugyanis el akarják kerülni az elszámolást a nyugdíjasok felé - fogalmazott sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter.

A Fidesz elnöki stábjának vezetője ezt arra reagálva mondta vasárnap Budapesten, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a Fidesz által tervezett lépések "nyugdíjkatasztrófát" okoznának.

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban azt kérdezte: a szocialista politikusok "honnan veszik a bátorságot maguknak ahhoz, hogy a Fideszt gyalázzák nyugdíjas ügyben, miközben ők maguk vették el néhány hónappal ezelőtt a 13. havi nyugdíjat az idős emberektől".

Szijjártó Péter megjegyezte: mindezzel szemben a Fidesz - kormányra kerülése esetén - garantálja a nyugdíjak értékének megőrzését, az állami kézben tartott nyugdíjalapot, valamint lehetővé teszik, hogy 40 éves szolgálati idő után a nők - ha akarnak - elmehetnek nyugdíjba.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.