BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kósa biztos Budapest meghódításában

Nyolc-tíz szervezetét is feloszlatta még nyár elején a Fidesz, hogy teljesen megújult csapattal álljanak neki az önkormányzati választásoknak. A 175 tízezer lakosnál nagyobb lélekszámú település közül 174-ben lesz jelöltjük.

Szeptember 11-étől ígéri a Fidesz az országos médiakampány beindítását, több helyen azonban már megjelentek a kormányzópárt választási plakátjai – derül ki az MR1-Kossuth Rádió összeállításából.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, aki egyúttal a kampányfőnöki feladatokat is ellátja, azt mondta, a rendszerváltás óta most tudnak a legtöbben voksolni jelöltjeikre, szám szerint 6500-ra.

A 175 tízezer lakosnál nagyobb lélekszámú település közül 174-ben lesz jelöltjük, egyedül csak Siklóson nem indítanak polgármester-jelöltet, az ott esélyesnek számító független politikussal szemben. Kósa Lajos a legnagyobb feladatnak Budapest meghódítását tartja, de itt is biztos a sikerben.

Nem volt azonban minden rendben a helyi Fidesz-csoportokkal. Az országgyűlési választások után nyolc-tíz szervezetet oszlattak fel, ráadásul néhány helyen a szövetséges KDNP-vel is összekülönböztek. Még egy hónappal ezelőtt is úgy volt, hogy Pest megyében Érden és Vácott ellenjelöltjeik lesznek.

Kósa Lajos ügyvezető alelnök a három parlamenti párt közül az MSZP-vel és a Jobbikkal kizárja az önkormányzati választások előtti és utáni bármilyen szövetkezést. Nem úgy, mint a szocialisták kampányfőnöke, Szanyi Tibor, aki még az ördöggel is lepaktálna annak érdekében, hogy ne Tarlós legyen Budapest főpolgármestere.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.