BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefejezik a nemzeti parkokat is

A hortobágyi, az őrségi, valamint az aggteleki nemzeti parkok vezetőivel nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni Illés Zoltán környezetügyi államtitkár.

A szakpolitikus a Független Hírügynökségnek szombaton elmondta: a törvény szerint nem kell indokolnia a lépést, de nagyrészt gazdálkodási ügyek állnak a döntés hátterében. Az érintettek között van, aki még nem kapott hivatalos értesítést és van olyan környezetvédelmi szervezet is, amely már tiltakozását fejezte ki – tudósít a Független Hírügynökség.

Illés Zoltán elmondta: a leváltott vezetők helyére nagy tapasztalatattal rendelkező, régóta a környezet- és természetvédelem szakterületein dolgozó embereket kíván kinevezni. Salamon Gábor, az Aggteleki Nemzeti Park igazgatója a Független Hírügynökségnek pénteken - az akkor még csak az egyik lapban megjelent információkra reagálva - azt mondta: maga is a sajtóból értesült a hírről, ezért nem is kívánja azt kommentálni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.