BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Marine Le Pen a nép jelöltjének titulálta magát

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje "a nép Franciaországa jelöltjének" nevezte magát a "pénzvilág bal- és jobboldalával" szemben a tavaszi elnökválasztásra felkészülő kampánynyitó beszédében vasárnap a közép-franciaországi Lyonban.

"Én a társadalmunk tartófalait védem a jelenlegi vezetőkkel szemben, akik a szabályozatlan globalizációt és a tömeges bevándorlást választották" - mondta egyórás beszédében a Nemzeti Front elnökjelöltje, aki a felmérések szerint az elnökválasztás április 23-i első fordulójában a felmérések alapjénaz első helyen futhat be.
   
"Nem akarunk az iszlám fundamentalizmus béklyója vagy fenyegetettsége alatt élni" - hangsúlyozta Le Pen a háromezer fős, nemzeti zászlókat lengető hallgatóság előtt az elmúlt két év franciaországi iszlamista merényleteire utalva, amelyekben összesen 238-an vesztették életüket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.