BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Máris zavar van az LMP-ben: ki mit mond?

Önálló főpolgármester-jelöltet indít az önkormányzati választáson a Lehet Más a Politika, de nevekről hivatalosan még nem beszéltek a párt rendkívüli kongresszusán. (Korábban Jávor Benedek és Schiffer András neve merült fel.)

A választmány egyik szóvivője Tordai Bence szerint állítólag csak akkor működnének együtt az MSZP-vel, ha a szocialisták a zöldek jelöltjét támogatnák.

Csakhogy a választmány másik szóvivője szerint szó nem lehet semmilyen együttműködésről, Csiba Katalin szerint az LMP kongresszusán a választmány elutasította a más pártokkal való együttműködést, a jelöltről pedig annyit kell tudni, hogy állítanak, és nem feltétlenül lesz párttag.

Horváth Csaba, szocialista főpolgármester-jelölt, korábban jelezte, hogy hajlandó elállni az indulástól, ha sikerülne közös – a két párton kívül civil szervezetek támogatását is bíró - jelöltet találni.

Ám egyben Horváth azt is világossá tette, hogy a független jelölt nem lehet az LMP pártpolitikusa. Illetve, magyarázta Horváth, ha egy civil jelölt mögé kell az MSZP-nek beállnia, akkor érdemes ezt megvizsgálni, hogy valós többlet lehet a szavazat maximalizálásban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.