BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megalakult az új cseh kormány

Új kormánya van Csehországnak: Milos Zeman köztársasági elnök szerda délben kinevezte a Jirí Rusnok miniszterelnök vezette kabinet 14 miniszterét, akik azonnal le is tették az alkotmány által előírt hivatali esküt.

A legfontosabb tárcák élén tapasztalt személyiségek állnak. Jan Fischer volt kormányfő pénzügyminiszter és kormányfőhelyettes lett, a külügyi tárcát Jan Kohout, a belügyit Martin Pecina vezeti. Mindketten másodszor kerültek a tárcák élére. Vlastimil Picek tábornok, a távozó kormány védelmi minisztere egyedüliként az új kormánynak is tagja.

Az új kormány hivatalnokkormány. A Rusnok vezette kabinet megalakítását Zeman a parlamenti pártok többségének akarata ellenére vitte keresztül azt követően, hogy kormányválság alakult ki Csehországban, mert egy korrupciós botrány miatt a Petr Necas vezette jobbközép koalíciós kormány megbukott.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.