BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Navracsics: A Fidesz meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot

Elfoglaltsága miatt nem Orbán Viktor, hanem Navracsics Tibor frakcióvezető ismertette a Fidesz programját a köztévé műsorában. Navracsics nem hazudtolta meg pártja eddigi kampánystratégiáját, hiszen programjukkal kapcsolatos konkrétumok most se láttak napvilágot.

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor egyébként miért is kerüli a vitákat Navracsics a köztévében úgy fogalmazott, hogy azért, mert nehéz eldönteni, hogy ki lenne az ellenfél, a vitapartner. Meglátása szerint egy vitának ugyanis akkor van értelme, hogyha két ember, két jól megkülönböztethető alternatíva vitatkozik egymással. Navracsics szerint jelen pillanatban az MSZP-n belül meglehetősen tisztázatlanok a hatalmi viszonyok.

A műsorvezető felvetésére, miszerint továbbra sem lehet tudni konkrétumokat a Fidesz programjáról Navracsics úgy reagált, hogy ez azért lehetséges, mert ők sem tudják, hogy hogy áll valójában a költségvetés.

Azt azonban hozzáfűzte: megválasztásuk esetében szándékukban áll, hogy viszonylag rövid időn belül olyan lépéseket tegyenek, amelyek legalább jelzik azt, hogy Magyarországon új fejezet veszi kezdetét.

Ezeknek a lépéseknek a részeként említette Navracsics a minisztériumok, valamint a bürokrácia, és a bürokratikus eljárások csökkentését. Az áprilisban lejáró kilakoltatási moratórium kapcsán Navracsics elmondta, hogy nagy valószínűséggel meghosszabbítja a Fidesz, ha a választók bizalmat szavaznak nekik a közelgő választásokon.

A sokat emlegetett adóváltozásokkal kapcsolatban Navracsics konkrétumokat ugyan nem, annyit viszont elárult, hogy arra készülnek, hogy ebben az évben még tudnak majd adó csökkenteni.

"Mindig is azt mondtuk, hogy olyan adórendszert szeretnénk kialakítani, amely két szempontot egyesít, egyrészt a hatékonyságot és ilyen értelemben az adóban zajló regionális versenyt, amely alacsony kulcsos és viszonylag kevés kulcsú adórendszer felé mutat. Másrészt pedig a családi szempontokat, a társadalompolitikai szempontokat megjeleníteni ugye elég nagy eséllyel az idei évben a magyar lakossága 10 millió fő alá esik, ez azt jelenti, hogy valamit a demográfiával tennünk kell" – mondta a frakcióvezető.

Hozzátette: minden problémánk alapvető gyökere és alapja az, hogy Magyarországon nincsen gazdasági növekedés. Magyarországon 2004 óta csökken  a gazdasági növekedés, és 2006 óta gyakorlatilag nincsen gazdasági növekedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.