BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem tárgyal Hoffman Rózsa a Corvinussal

Valóságos tiltakozó mozgalom indult az internet különböző fórumain a Corvinus egyetem „megmentéséért”, jóllehet Lázár János után Hoffmann Rózsa is igyekezett leszögezni, hogy egyelőre még nincsenek konkrét elképzelések, mindössze ötletelés folyik a felsőoktatás átalakításáról.

Ennek ellentmondani látszik, hogy továbbra sincs egyeztetés a Corvinus vezetősége és Hoffman Rózsa között – mint azt a Világgazdaságnak megerősítette Mészáros Tamás, az intézmény rektora.

A felsőoktatás integrációjának időszerűségét maga a rektor is elismeri, ám szerinte a hazai közgazdászképzés minőségét, és a végzős diplomások nemzetközi esélyeit jelentősen rontaná az egyetem megszüntetése.
Az állami finanszírozás átalakítását azonban komoly költségvetési indokokkal lehet magyarázni, és az is igaz, hogy az elmúlt két évtizedben jelentősen felduzzasztott hallgatói létszám sokszor hiába próbál végzettségével a munkaerőpiacon elhelyezkedni.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.