BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden általános iskolásnak ingyen tankönyvet ígér a kormány

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár pénteken bemutatta a közoktatási törvény javaslatot, mely korrigálná az érettségi rendszer hibáit, kiegészítené a nemzeti alaptantervet nemzeti és egyetemes művek tartalmával – írja az MR1-Kossuth Rádió.

A pénteken bemutatott javaslat korrigálná az érettségi rendszer hibáit, magasabb követelményrendszert fogalmaz meg és a már korábbi javaslatok alapján hat tantárgyra növelné az érettségi tantárgyak számát, köztük egy természettudományos tárggyal – számolt be az államtitkár.

A törvényjavaslat tartalmazza a pedagógusi életpálya modellt is, mely szerint kétéves gyakornoki időszakból és három vagy négy további szakaszból állna a pedagógusi életpálya. Mesterpedagógus és tudóstanár is lehetne az, aki megfelel a vizsgákon, illetve megvan a megfelelő gyakorlata.

A nemzeti alaptantervet kiegészítik a nemzeti és egyetemes művek tartalmával, valamint kötelező érvényű választható keretterveket rendelnek hozzá, hogy csökkentsék az iskolák közötti különbséget. A tervek szerint csökkentenék a tankönyvek számát, és fokozatosan ingyenessé tennék minden általános iskolai tanuló számára a tankönyvellátást.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.