BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán felmentette Nyitrai Zsoltot

Felmentette tisztségéből Nyitrai Zsoltot, a kormányzati konzultációkért felelős miniszterelnöki biztost Orbán Viktor kormányfő.

A felmentésről szóló határozat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben, a felmentés azonban július 16-ai, azaz hétfői hatállyal történt. Nyitrai Zsolt, a Fidesz parlamenti képviselője az Orbán-kormány megalakulásakor a fejlesztési minisztérium infokommunikációs államtitkára lett, miniszterelnöki biztosként 2011 szeptembere óta dolgozott. 

Kinevezését akkor azzal indokolták, hogy a kormány az alkotmányozási és a szociális konzultáció után újabb és újabb fontos ügyekben tervezi kikérni az emberek véleményét. A munkahelyteremtéssel és más gazdasági kérdésekkel összefüggő konzultáció jelenleg is tart, a kérdőíveket augusztus 20-áig lehet visszaküldeni. A kormányzati honlapon található feladatleírás szerint Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztosként humánpolitikai ügyekkel is foglalkozott.

 

 

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.