BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán listája: Nevek, tisztségek - Hétfőig várni kell

A Fidesz elnökének csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor bejelentette az első neveket az új kormányból. Jövő hétfőn az Orbán-kormány leendő miniszterei megtartják első megbeszélésüket a Parlamentben - közölte Orbán Viktor sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette kormányának első két tagját. A Fidesz elnökének elmondása szerint Varga Mihály miniszterelnökségi államtitkár lesz, míg Navrasics Tibor miniszterelnök-helyettes és közigazgatási-igazságügyi miniszter lesz.

Szijjártó Péter lesz a Miniszterelnöki szóvivő.

Nem lesz Miniszterelnöki Hivatal, nem lesznek csúcsminisztériumok.

Orbán Viktor leszögezte: az új kormánytól átfogóbb, gyorsabb, hatékonyabb munkát vár, korszerű, hatékony kormányzást. Kiemelte: a miniszterelnök új alapokon ápol majd kapcsolatot az emberekkel, a nyilvánossággal, a sajtóval.

Orbán Viktor a többi minisztert hétfőn nevezi meg. A minisztériumi darabszám egyelőre még nem publikus - hangoztatta Orbán. 


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.