BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: Magyarország biztonságosabb lesz, mint korábban - videó

A Orbán Viktor az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet megalakulása alkalmából tartott állománygyűlésen arról beszélt, hogy a közbiztonság olyan közügy, amelynek megteremtéséből és helyreállításából az állam mellett a polgároknak is ki kell venniük a részüket.

A  miniszterelnök szerint a január 1-jétől egységes katasztrófavédelmi rendszernek köszönhetően Magyarország biztonságosabb lesz, mint korábban. 

A miniszterelnök kiemelte, a magyarok biztonsága három pillére épül,  az első pillér az erős, állami pillér, melyben világos alá- és fölérendeltségi viszonyokat alakítottak ki, így képesek lesznek gyorsan és hatékonyan reagálni vészhelyzetekben.

Az új törvény értelmében a jövőben "köteles szolgálatba" állíthatók lesznek azok az emberek, akik speciális szaktudással vagy eszközökkel rendelkeznek, vagy fizikai erejükre, munkabírásukra szükség lehet - ez jelenti a második pillért, a harmadik pillért pedig az állampolgárok „személyes felelőssége” alkotja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.