BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbánékat beperelték a szakdiplomaták - Elbocsátási botrány

Szakdiplomaták perlik a kormány, egyikük Kemény Ádám, aki Kijevben teljesített volna külszolgálatot, de indoklás nélkül elbocsátották. A külpolitikai szakdiplomata a Klubrádióban elmondta, ma sem tudja az okot.

Kemény Ádám, aki korábban a Vidékfejlesztési Minisztériumban dolgozott, a Klubrádiónak elmondta, ez egy nyilvános pályázat volt, amely megjelent újságokban interneten, „ezt több fordulóban pályáztam meg, és miután elnyertem a pozíciót, a Külügyminisztériumban vártam, hogy mikor kell indulnom, ekkor jött a felmondó levél."

Több mint 10, a pozíciót már elnyert szakembert hívott vissza a kormány indoklás nélkül. A Nemzetgazdasági Minisztérium a megüresedett, illetve be nem töltött helyekre újabb pályázatot írt ki.

Kemény Ádám jelenleg korábbi munkahelyére, a Vidékfejlesztési Minisztériumba jár be dolgozni, fizetést még nem kapott, csak szóbeli ígéretet arra, hogy régi munkahelyén újra kívánják foglalkoztatni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.