BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Schmitt lesz az államfő, Kövér a házelnök

Most már szinte bizonyos, hogy Schmitt Pál lesz Sólyom László köztársasági elnök utódja. A házelnöki tisztségben pedig Schmittet Kövér László követi majd – írja a Népszabadság.

A Fidesz hivatalosan június 28-án választja ki államfőjelöltjét – kétségkívül el is fogadják majd, sok vitára nem kell számítani –, aki most már szinte bizonyosan Schmitt Pál lesz.

A Népszabadság úgy tudja, ez Orbán Viktor személyes nyomására alakult így, és a döntést nagyon hosszú győzködés-civakodás-vita előzte meg.

A menetrend a következő: június 28-án a Fidesz-frakció összegyűjti „ajánlásait”, majd másnap dönt a parlament az új elnök személyéről. Sólyom László megbízatása augusztus 5-én lejár. Schmitt Pál pedig beköltözhet a Sándor-palotába.

Sólyom László mind a mai napig nem értesült arról semmiféle hivatalos csatornán keresztül, hogy a Fidesz–KDNP nem jelöli újra az államfői tisztségre.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.