BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sportos átadás-átvétel

Start. Sűrű napja lesz a frissen megalakult kormány minisztereinek – a május 20-án született (a minisztériumok felsorolásáról, illetve az átadás-átvételi eljárás feltételeiről szóló) törvény értelmében ugyanis személyesen kell átvenniük a dokumentumokat a leköszönő tárcavezetőktől a kormány megalakulását követő három napon belül. S mivel a minisztériumok felsorolásáról szóló jogszabály szerint a tárcák száma az eddigi tizenháromról nyolcra csökken, lesz olyan miniszter, akinek több intézménybe is el kell látogatnia, ha minden helyen be akarja gyűjteni a dokumentumokat.

Réthelyi Miklósnak, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma vezetőjének például nem csak az Egészségügyi Minisztériumban kell átvennie a sok ezer oldalra rúgó dokumentumcsomagot. Ugyanis az Oktatási és Kulturális Minisztériumból is megkapja az oktatásért, a tudománypolitikai koordinációért és a kultúráért felelős részt.

Két helyszínen várták Fazekas Sándort, a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetőjét is. Ugyanis az agrárügyek mellett azokat a feladatokat is megkapta, amelyeket eddig a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium látott el. Az új tárcavezető már a hétvégéjét is ezzel töltötte – ma már hivatalos kötelezettségei vannak Brüsszelben.

Az új miniszterek közül Matolcsy Györgynek lesz a legsűrűbb napja. Neki ugyanis elméletileg négy tárcához kell ellátogatnia. A Nemzetgazdasági Minisztérium veszi ugyanis át a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági, valamint a Pénzügyminisztérium feladatait. Ezenkívül Matolcsy megkapja a foglalkoztatáspolitikával, a szak- és felnőttképzéssel, a fogyasztóvédelemmel és a társadalmi párbeszéddel kapcsolatos feladatokat a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól, az Önkormányzatitól pedig a turizmussal, illetve az idegenforgalommal, a vendéglátással, a lakásgazdálkodással és -politikával kapcsolatos ügyeket kell átvennie.

Kérdés, a miniszterek ténylegesen megfutják-e ezeket a köröket. Ugyanis úgy tudjuk, két helyszín kivételével nem várják a sajtó munkatársait az amúgy tényleg protokolláris eseményre. HM


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.