BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szöveg helyett három kipontozott sor: így írná át Lázár a költségvetést

Meglepő módosító indítványt nyújtott be Lázár János a 2014-es költségvetéshez. Az államtitkár javaslata ugyanis három üresen hagyott, kipontozott sorral jelzi, milyen módosítást szeretne.

A javaslat többi részéből kiderül, hogy 600 millió forinttal szeretnék megnövelni a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria nagykiállításainak támogatását. Komoly bevételi forrás azonban nem áll emögött, csupán 600 millió forintot beírtak a várt áfabevétel sorába.

Ma délig mindössze három kormánypárti módosító indítványt hoztak nyilvánosságra. Az egyik szerint 3000-ről 5000 forintra nőne a kirendelt védőügyvédek, valamint a jogi segítők óradíja, a másikkal pedig Pokorni Zoltán írná be a törvénybe, mi mindenre lehetne használni a Normafát a felújítása után.

Nagyobb léptékű módosítókat ma 14 óráig lehet benyújtani, azután már csak az egyes fejezeten belüli számok átcsoportosítását javasolhatják a képviselők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.