BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bahreinben is forró a hangulat: tüntetők ezrei a Gyöngy téren

Az arab világban folytatódik a forradalom. Bahreinben a korábbi napok véres eseményei után ismét a kormányellenes tüntetők látszanak jobb helyzetbe kerülni.

Bár az elmúlt napokban legalább öten haltak meg az arab királyságban, és a katonaság is fegyverrel próbálta megfélemlíteni a tüntetőket, mára ismét a kormány ellen tiltakozóké lett a főváros szimbolikus színhelye, a Gyöngy tér - írja a BBC.

A népszerűtlen bahreini uralkodó korábban a mai napon a koronaherceget bízta meg az ellenezéki erőkkel való tárgyalással.

Bár a legtöbb bahreini párt üdvözölte a koronaherceg tárgyalási felhívását, a legjelentősebb ellenzéki csoport, a 40 fős parlamentben 18 képviselővel jelen lévő siíta Vefak elutasította a tárgyalási ajánlatot és felszólította a bahreinieket, hogy csatlakozzanak a Gyöngy téri tüntetőkhöz, jelentette az al-Manarra hivatkozva Szultan al-Kaszemi, az egyiptomi Nation publicistája.

Egyiptom éléről a tüntetések egy hete kényszerítették a három évtizede az ország élén álló Hoszni Mubarakot a hatalomból való távozásra. Tunézia vezetője, Ben Ali pedig még januárban kényszerült távozni. Jelenleg Líbiában inog Moamer Kadhafi évtizedek óta tartó uralma: a belbiztonsági erők fellépése miatt már 84-en haltak meg.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.