BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több a milliomos a világon

Az adósságválság ellenére Nyugat-Európában egyre többen gazdagodtak meg. Ez tűnik ki az amerikai Boston Consulting tanácsadó cég Global Wealth elnevezésű éves tanulmányából.

A legtöbb dollármilliomos az Egyesült Államokban található, számuk 5,9 millió. Őket Japán követi (1,5 millió), majd Kína következik (1,3 millió).

Más megvilágitásban közöl hasonló adatokat a Die Presse című bécsi lap, amely a Valluga liechtensteini befektetési cég adatait ismertette. Eszerint Ausztriában, Németországban és Svájcban 2012-ben több mint egymillió eurómilliomos volt, 80 ezerrel több, mint az előző évben, a vagyonuk értéke pedig 9,2 százalékkal növekedett. Ezen belül Ausztriában 78 ezer volt az eurómilliomosok száma, 7,6 százalékkal több, mint  az előző évben. A bécsi lap megjegyzi, hogy a milliomosok a részvénypiacok jó alakulásának és az ingatlanárak növekedésének köszönhetően tudták rekord szintre növelni a vagyonuk értékét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.