BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorshír: Robbanás a minszki metróban

A Fehéroroszország fővárosában történt metrórobbanásnak számos sérültje és halottja lehet. A Reuters több halottról is tud.

A BBC tudósítása szerint a minszki metró Oktyabrszkaja állomásáról füst gomolygott, a sérülteket pedig a felszínre hozták.

Az állomáshoz közel találhatók a fehérorosz államfő, Alekszandr Lukasenko irodái is.

Egyelőre nem világos, mi okozta a robbanást.

A Reuters hírügynökség szerint fehérorosz rendőrségi és hírügynökségi forrásai több halottról tudnak.

Az AP amerikai hírügynökség helyszínen lévő tudósítója azt jelentette, hogy több súlyos sérültet látott, egyiküknek hiányzott a lába.

Az orosz internetes újság, a Lenta.ru harminc sérültről tud a minszki eset kapcsán. Két halálos áldozatról is érkeztek hírek.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a metró ajtajának nyitódásakor következett be a robbanás, és az állomás plafonjának egy része is leszakadt.

Fehérorszországban decemberi tömegtüntetések óta nő a politikai feszültség. Akkor ugyanis a rendőrség mintegy 700 embert tartóztatott le. A tüntetők Lukasenko választási győzelmének tisztaságát vonták kétségbe. A diktátornak tartott Lukasenko 1994 óta van hatalmon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.