BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Légi káosz - A hadsereget is bevetették a sztrájk miatt Spanyolországban

A spanyol légiirányítók sztrájkja megbénította az ország légiközlekedését. A repülőgépek irányítását a hadsereg vette át, de a dolgozók egy része ma délelőtt ismét felvette a munkát.

A spanyol légiirányítók a munkaidő, valamint a bérek miatt léptek sztrájkba azzal, hogy figyelmeztetés nélkül, egységesen beteget jelentettek.

Az ország légügyi hatósága és a dolgozók hosszú ideje állnak vitában a munkaügyi kérdésekben. A miniszterelnök tegnap este kivezényelte a hadsereget, hogy szakemberei vegyék át a repülők irányítását, de a légiforgalom az AFP jelentése szerint továbbra is szünetel Spanyolországban.

A kabinet ma délelőtt tart ülést az ügyben; José Louis Rodriguez Zapatero kormányfő közölte: rendkívüli állapotot hirdetnek ki, ha a légiirányítók a kormányülés megkezdéséig nem veszik fel a munkát. Kora délutánra ez megtörtént, így a tovább sztrájkoló dolgozókat letartóztathatják. A fenyegetés hatására kora délutánra a légiirányítók egy része ismét munkába állt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.